Training A3 methodiek

Met de A3 methodiek is geen langdurige training nodig. Het meenemen van alle medewerkers in het denken vraagt wel aandacht en tijd.

Tijdens onze A3 methodiek training leggen we je uit hoe de A3 methodiek werkt en hoe vorm geeft aan je jaarplannen. Deze training is het perfecte startpunt om te starten met A3 jaarplannen en A3 online.

  • Opstellen succesbepalende factoren
  • Opstellen prestatie-indicatoren en acties
  • Plan gereed maken voor monitoring

Hoe zit zo’n A3 jaarplan in elkaar?

Met de A3 methodiek behoren ‘dikke’ jaarplannen tot het verleden. Het A3 jaarplan verbindt vanuit een heldere missie en visie, de succesbepalende factoren aan concrete doelstellingen en acties. Een plan of project wordt daarmee van abstract tot concreet weergegeven op één A3 formaat.

Meer weten over het A3 jaarplan? Kijk dan eens in onze kennisbank.

Hoe ziet de A3 training eruit?

We starten de training met een introductie over de methodiek. Hierin komt o.a. aan bod:

  • Wat is de A3 methodiek?
  • Hoe ziet een goed jaarplan eruit?
  • Hoe werken resultaatgebieden?
  • Wat vul ik in in de organisatiegebieden?
  • Hoe werk ik met A3 online?
  • Hoe borg ik A3 binnen de organisatie?

Daarna gaan we vrij snel praktisch aan de slag en helpen we jullie met het opstellen van het eerste A3 jaarplan. Zo leer je niet alleen hoe je een goed jaarplan maakt, je hebt ook direct resultaat!

De exacte inrichting van de training stemmen we altijd vooraf samen met jullie af op basis van de rollen, ervaring en kennis van de aanwezigen. Zo zorgen we ervoor dat we samen het jaarplan maken.

Hoe lang duurt de training?

Hoe lang de training duurt is erg afhankelijk van hoe de training er precies uit ziet, en hoe groot de organisatie is. Sommige organisaties kiezen voor korte sessies en gaan daarna zelf aan de slag, andere organisaties hebben liever een compleet implementatie traject waarbij elke afdeling aan bod komt.

Per team of afdeling duurt de training vaak 2-4 dagdelen. Daarnaast is er nog ruimte voor extra ondersteuning, bijvoorbeeld met onze strippenkaart.

Moet ik A3 online afnemen voor deze training?

Zeker niet! Niets is verplicht. A3 online zal tijdens de training wel gebruikt worden om gemakkelijk het jaarplan in te vullen. Naar wens is het ook mogelijk om een PDF of word document te ontvangen. De praktijk leert echter dat veel mensen het toch fijn vinden om na de training met A3 online verder te werken.